29 Aralık 2009 Salı

Yeni Yılda Herşey Değişir mi?

Saçlarınızı kestirdiğinizde çok şey değişmeyecektir hayatınızda ya da kilo verdiğinizde, yeni bir araba aldığınızda, üniversiteye başladığınızda ya da iş bulduğunuzda...

Birden tüm dünyanın değişeceğine inanır insan. Saç renginin, vücut ölçülerinin ya da maddi imkanlarının değişmesiyle hayatın ona daha farklı yaklaşacağını düşünür.

Ama hedeflerine ulaştığında görür ki herşey aynı!

Yeni yılda da herşeyin değişeceğini düşünür insan, daha doğrusu herşeyi değiştirmeyi düşünür.

Değişir mi peki ya da kim bugüne kadar neyi değiştirmiş?

Tam olarak değişmez dememiz yanlış olur; ama kimsenin birşey değiştiremediği doğru! Çünkü yöntem değiştirmemekte ısrar ediyoruz.

Hep saçımızla başımızla uğraşıyoruz, sonra insanların bize bakışı neden değişmedi diye düşünüyoruz.

Peki saçımız sarı olunca biz onlara daha mı farklı bakıyoruz? Hayır!

O zaman nedir bu diretme, aniden tüm dünyamızın değişmesini bekleme?

Önce kafaları değiştiricez, sonra yeni yıldan ve hayattan büyük şeyler istiycez. At gözlüklerimizi çıkartarak görmediğimiz yeni yerler, bilmediğimiz yeni şeyler keşfedicez. Hayatın bize farklı yaklaşmasını beklemektense, biz ona farklı bir gözle bakıcaz.

İşte o zaman dünya birden bire değişecektir. Hayat bize durmadan gülümseyecek, sadece yeni yıl için dilediğimiz sağlık, mutluluk ve huzur hayatımızın sonuna kadar bizi bırakmayacaktır.

Para yok mu dediğinizi duyar gibiyim:)

Para olunca diğer üçü pek mümkün olmadığı için varsın çok paranız olmasın!


Not: Umarım yeni yılda hayata farklı bir gözle bakmayı başarır ve dilediğiniz herşeye sahip olursunuz. Şimdiden herkese mutlu yıllar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder