6 Ocak 2010 Çarşamba

Sinan Çetin ne kastetti?

Dün "90'ıncı yılda 90 belge" adlı bir sergi açılışı vardı Meclis Şeref Holü'nde. Bu açılışta sunucu olarak Sinan Çetin görevlendirilmişti. Ama o, yaptığı açılış konuşmasıyla başrolü kapmayı başardı.

Açılış konuşmasında nedense yabanı bir aktörle (Armin Block)aralarında geçen bir konuşmayı anlatma gereği duydu.

Aktör ülkemizdeki savaşı sormuş. Çetin başta anlamamış hangi savaş demiş,sınırdaki savaş cevabını alınca anlamış ve durumu beyfendiye şöyle izah etmiş:" Biz başka bir ülkeyle savaşmıyoruz. Biz o bombaları kendi ülkemize atıyoruz.Üstelik orada ölen çocuklarımızın hepsinin üstünde TC hüviyeti var..."

Çetin'den sonra kürsüye çıkan Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, bu sözleri açıklama gereği duydu, çünkü tepki alabilecek ve yanlış anlaşılabilecek sözlerdi.

"Ülkenin bütünlüğüne kastedenlerin cebinde hangi ülkenin hüviyeti olursa olsun devletin güvenlik güçleri onlara müdahale etmek durumundadır." Şahin'den gelen açıklama böyleydi.

Neyi, neden açıkladı Şahin? Çetin, bizim çocuklarımız derken kimi kastetti? PKK mıydı kastettiği? Şahin o yüzden mi duruma hemen el koydu?

Sinan Çetin'in iç savaş olgusundan haberi yok galiba ya da aktör arkadaşının. Ortada bir savaş olması için farklı iki ülke gerekmez. Bir kişi bile yeter savaşmaya. Hangimiz kendimizle çok zaman kavgalara tutuş muyoruz?

Çetin Bey, bir sanatçı olarak duruma hümanist bir bakış açısıyla yaklaşıyor olabilir. İnsanlar ölmesin, hele de bu insanlar aynı topraklar üzerinde yaşıyorsa...

Şöyle de düşünüyor olabilir tabii; PKK denilen terör örgütü üyeleri de Türk vatandaşı ve her şeyden önce insan, biz onları öldürmez, savaşı sona erdirirsek tüm sorunlar çözülür.

Hangi çocuklarımızdan bahsettiğini tam olarak söyleseydi keşke de kendi kendime varsayımlar üretmek zorunda kalmasaydım.

Tabii ki her insan ayrı bir değer, her can çok önemli artık. İnsanların ölmesini kimse istemez,ama insanların hepsi Çetin'in dileğini hak eden vasıflar taşımıyor ki!

Keşke her şey Sinan Çetin'in dediği gibi olsa, insanlar üzerindeki TC hüviyetine yaraşır davranışlar sergilese ve kimse öldürülmese!!!

Ama olmuyor işte, hayat filmlerdeki gibi pembe yaşanmıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder