4 Mayıs 2010 Salı

Siirt mi Utanmalı Türkiye mi?


Bir sürü tecavüz olayı duyduk ama hiç biri bizi bu kadar etkilemedi. Siirt'teki bebek tecavüzlerinden bahsettiğimi anlamışsınızdır.

Sürekli üstü örtülmüş bu insan dışı hareketin. Sebepse Siirt'in adının kirlenmemesi. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı, o zaman Siirt'in adını lekeleyecek bir sebepte olmazdı ortada.

Olayın faillerine gelince onlar da çocuk. Olay giderek işin içinden çıkılmaz hale geliyor. İlköğretim çağındaki erkek çocukları, kız öğrencileri tehdit ederek bebekleri kendilerine getirtiyorlar, sonra da...

Bunu anlatacak kelimeleri bulmak zor. Genç kızlara yapılan tecavüzleri bile kabullenesi geliyor insanın bunun yanında. Ama hiç birinde diğerini örtecek bir zerre bile iyi taraf yok. Hepsi birbirinden beter.

Üstelik suçun sadece Siirt'le de ilgisi yok. Şehirlerinin adları kirlendi diye üzülmesinler, çünkü ülkenin sorunu bu. Yani bence böyle olması gerekir. Bu olayın suçlularını bir iki çocuk olarak kabul edip onları ıslah evine göndermekle olayın kapatılması düşünülmemeli.

Bu çocukların neden bebekleri tecavüz ettiği, kızların neden bu olay karşısında suskun kaldıkları, ne için suçluları deşifre etmekten çekindikleri, bu olayı bilen halkın sırf memleketlerinin namını korumak için bu vahşete neden göz yumdukları... bunların hepsi araştırılmalı.

Kısacası ülkenin çocukluğuna geri dönülmeli. Psikolojimizi bu kadar bozan ne araştırılmalı.

Televizyonda birkaç programda tartışmakla sorunun halledilebileceği düşünülmesin. Vakıflar kurulsun. Kızlarımızın rahatlıkla korkmadan arayıp sığınabileceği, bir tekmede sığındıkları yerde yemeyecekleri sosyal kurumlar devreye acilen sokulmalı.

Ama en önemlisi eğitim sistemi baştan aşağı gözden geçirilmeli. Ahlak anlayışının sadece düşünceyle olmayacağı insanlara anlatılmalı.

Belki de cinsellik artık rahatça konuşulmalı. Konuşulmalı ki kimse kapalı kapılar ardında cinselliğin bilinmeyen dünyasını kendine göre kurgulamasın.

Sevgiyle cinselliğin birbirinden ayırılmayacak kavramlar olduğunu herkes öğrensin. Öğrensin ki bir hayvanın bile yapmayacağı hareketleri kendisine yakıştırmasın.

Lütfen bir an önce somut çözümler sunulsun halkın önüne. Sorunların önem sırası şaşırtılmasın. Lütfen!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder