5 Şubat 2011 Cumartesi

Defne Joy Foster öldü

Neden tanıdık birilerinin ölümü derinden etkiler bizleri? Tanıdık derken birinci dereceden yakınlarımızdan bahsetmiyorum. Her dakika gözler önünde olan, ünlü insanlar benim kastettiğim.

Birkaç gün önce herkesin deyimiyle ekranların sevilen yüzü Defne Joy Foster hayatını kaybetti. Herkes feryat figan ağlıyor. tanıyan tanımayan herkes yas tututor. Neden? Çok genç, güzel, daha önünde yaşanılması gereken zamanlar var vs.

Bence insanların bu kadar etkilenmesindeki tek sebep ölenin ünlü olması. Yoksa o gün kendi mahallemizde bizden habersizce defnedilen 5 aylık bebeğin ya da gelinlik genç kızın Defne Joy Foster'dan ne farkı var ya da onun ölümü diğerlerinkinden daha mı önemli? Onun yaşaması diğerlerinin hayatta olmasından daha mı önemli?

Tabii ki değil!

Ne saçmalıyor bu diyebilirsiniz bana. Ama kabul edin, bir yanda eski görüntüleri gösterilirken, diğer yandan öldüğünün söylenmesi yalanmış gibi geliyor. İşte ünlü olmanın öldükten sonraki güzel yanı!

"Hayır o ölmedi." inanmazsanız inanmayın ama o da insan, vakti gelince herkesin gitmesi gereken yere o da gidecek.Siz de gideceksiniz, belkide Defne'nin yaşını göremeden!

Söylemek istediğim, Defne'nin hayatının Ankara'daki patlamada ölen insanlardan, sizin hayatınızdan ya da tanımadığınız, dünyanın başka bir ucunda hayatını yitiren sıradan bir insandan daha önemli olmadığı.

Herkesin hayatı çok değerli ve herkesin ölümü de çok değerli. Saygı duyulmalı, abartılmadan, çok fazla deşmeden yaraları bu mevzuda burada kapatılmalı.

İçkiliymiş, tanımadığı birinin evine gitmiş hem de evliyken, çocuğu varken... Bu kimseyi ilgilendirmez. Bize sadece Allah'tan rahmet dilemek düşer. Allah rahmet eylesin Defne Joy Foster ve adını bilmediğimiz tüm hayatını yitiren insanlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder