5 Mart 2010 Cuma

Sinema Sanatçıları Açmak İstemiyor!!!

Plansızca programsızca birşeyleri açmaya kalktılar. Neyi açacaklarından habersiz bir "açılım" lafı attılar ortaya. Çingeneler kavga yaptı "Roman açılımı" dendi, birileri ayrımcılık istedi "Kürt açılımı" dendi. Bunların arkasından "Ermeni açılımı", "Rum açılımı" geldi.

Anlayacağınız her millet isminin sonuna bir "açılım" lafıdır eklenip durdu. Ama neden eklendi diye sorarsanız onlar da cevap veremez sizlere.

Başlangıçta yapılmış bir program, çizilmiş bir yol haritası yoktu çünkü. Gelişi güzel açmaya çalıştılar, herkesin kafasını karıştırdılar. Bazıları bu karışıklığı fırsat bildi. Bazıları anlamadık biraz daha açsınlar dedi.

Tam ortalık duruldu açmaktan vazgeçildi derken; başbakan sanatçıları "açılım programı"na dahil etmek istedi. Bir programın olmadığının tekrardan altını çizelim! Sanatçılar da habersizce katıldılar açılım rüzgarının önüne.

Önce ses sanatçıları çağırıldı açılımdan bahsetmek için. Belli başlı isimler davet edildi düzenlenen toplantıya.

Başbakan şimdi de sinema ve dizi sanatçılarıyla açılım toplantısı yapmak istiyormuş. Ama sinema sanatçıları ses sanatçıları kadar ılımlı bakmıyorlar toplantıya katılmaya. Dün haberlerden birinde Fatma Girik, bu ülkenin daha büyük problemleri varken böyle bir toplantıya katılamam, bu kadar düşüncesizce harcayacak zamanım yok benim diyor. Yani toplantıya katılmayacağını söylüyor. Daha sonra Müjdat Gezen'le röportaj yapıyorlar, o da şöyle yaklaşıyor olaya: Geçen arakadaşlar gitmişler yemekler güzelmiş, ama içki yokmuş ben gitmem içkisiz yere. Kahvaltı tarzı şeylerle geçiştirmişler ben yemem(!) yemezler diyerek bir komedyene yakışır üslupla söylüyor söylenmesi gereken şeyleri. Bir de başbakanın açılım yapayım derken şarkıcıları da böldüğünü söylüyor. Toplantıya belli isimlerin çağrıldığına dikkat çekiyor. Rutkay Aziz'se çağrılmayacağını bildiğini çağrılsa da gitmeyeceğini bildiğini dile getiriyor.

Bakalım başbakanın sinema sanatçılarıyla düzenlediği açılım toplantısına hangi sanatçılar(!) katılacak. Dört gözle bekliyoruz!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder