19 Nisan 2010 Pazartesi

Açılım Toplantılarında En Son Durak: Yazarlar


Başbakan Erdoğan bir türlü açamadığı açılımı aydın kesimle paylaşmaya devam ediyor. Son olarak yazarlarlabirlikte bir toplantı düzenledi Başbakan.

Pastalar, börekler yendi, övgü dolu konuşmalar yapıldı, açılım için şarkıcılar ve oyunculardan sonra yazarlardan da destek istendi.

Ama bu toplantıya da diğerlerinde olduğu gibi seçilmiş isimler çağrıldı. Toplantıya katılan yazarlara bir lafım yok. Onlar çağrılmış, nezaketen de olsa onlara bu toplantıya katılmak düşerdi zaten. Tabii çağrıldığı halde katılmayanlar da vardı toplantıya.

Fakat çağrılması gereken en önemli isimlerden biri toplantıya davet edilmemişti. Nobel ödüllü Türk yazarı Orhan Pamuk.

Evet, Orhan Pamuk toplantıda yoktu. Çağrılsaydı gelir miydi,orası ayrı konu; ama sanırım çağrılması açılımın kendisine ters düşeceği için orada yoktu Pamuk.

Fakat ne olursa olsun, o toplantı da bulunması gereken ilk isimdi bence. Türk romanına büyük katkıları dokunmuş bir yazar olarak kişisel görüşlerinden soyutlanarak Pamuk'un o toplantıda olması sağlanabilirdi.

Ancak bu toplantı ne kadar önemli, ne kadar kapsamına uygun olarak yapılıyor, ne kadar amacına uygun önce bunların üzerinde durulması gerek bence. Toplantıya katılanlar ya da katılmayanların tartışması en son düşünülecek mevzu.

Toplantıya davet edilen kişiler bile seçilirken, onlar arasında bile bir ayrımcılık yapılırken açılım toplantısı yapmak, oraya bir şekilde getirtilen aydınlardan yardım istemek düşündürücü!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder