17 Nisan 2010 Cumartesi

Milletvekili Olsaydı N'olurdu?


Ahmet Türk'e Samsun'da vatandaşın biri saldırdı. Tabii gündem yine uzaklaşılmak istenen o mevzuya geri döndü. Şahsa yapılan saldırı kürtlere yapılan bir saldırı olarak nitelendirildi.

Bunlardan bahsetmek istemiyorum. Altını çizmek istediğim başka şeyler var. Ahmet Türk'ün milletvekilliği düşürülmüştü bildiğim kadarıyla. Hadi bunu da geçin ister milletvekili olsun ister sıradan vatandaş kimsenin kimseye saldırmasına lüzum yok. Ancak Ahmet Türk'e bu iltimas nereden kaynaklanıyor?

Güvenlik önlemlerinin eksikliği gerekçe gösterilerek Samsun İl Emniyet Müdürü merkeze gönderiliyor, iki yardımcısı da görevden alınıyor.

Neden Ahmet Türk'e yumruk atılmasına engel olamadılar. Ahmet Türk kim ki?

Bugün bu memlekette bir sürü insan hayatını kaybediyor, kimse peşine düşmüyor katillerin ve kimse bir insan hayatını kaybetmesine sebebiyet verdi diye görevden alınmıyor. Ahmet Türk kim ki sadece bir yumruk yedi diye önemli kamu görevlerindeki memurlar işlerinden ediliyor, yerleri değiştiriliyor.

Hadi farz edelim ki bu adam hala milletvekili. Peki onun ayrıcalığı yine şu yumruk atan halktan kaynaklanmıyor mu? Sana dokulmazlığı veren halk bir gün gelip kendi dokunmak isteyebiliyor size. Neden bu dokunuş biraz sert olunca tepki veriyorsunuz da, elinizi öpmek istediklerinde aynı tepkiyi göstermiyorsunuz?!

Dokunulmaması gereken biri varsa o da halktır, iltimas edilmesi gereken biri varsa o yine halk ve yine polisin koruması gereken ve korumadı diye görevden alınması gereken biri varsa o da halktır!!!

Milletvekilleri halk için vardır, bu ülkenin polisi, askeri, doktoru, öğretmeni hep halk için vardır. Hizmet edilmesi gereken halktır. Bu halk Türk halkıdır, o halk birgün bir bu ülke sınırları içinde birine yumruk atma gereği duyuyorsa o yumruğu yiyen de yine Türk halkındandır. Bunu kimse unutmasın!

(Kimse bir yumrukla vatanı bölmeye kalkmasın!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder