4 Nisan 2010 Pazar

Siyaset Yapmayı Bilmiyorlar mı?!


Daldan dala konan bir siyaset yapılıyor ülkemizde. Ne bir plan var önlerinde ne de gittikleri yönü gösteren bir rota!

O kadar çabuk değişiyor ki gündem millette yetişemiyor doğal olarak. Ama sonrasında hep bilinçsizlikle suçlanıyoruz.

Benim aklımda sadece başlıklar kalıyor. Kürt meselesi, Ermeni meselesi, yargı bağımsızlığı, referandum...

İşin iç yüzünden haberimiz yokmuş, ne yöne çekersek o yöne gidiyormuşuz. Suçlu biziz her zamanki gibi.

Gündemi zırt pırt değiştiren siyasetçilerin hiç mi hiç suçu yok. Çok iyi anlıyorlar ya siyaset yapmaktan, bir mesele kapanmadan, sonuçlandırılmadan diğerine geçebiliyorlar. O kadar işin ehli, o kadar bilinçliler yani!

Tamam diyoruz belki de bizde de biraz suç var. Araştıralım öğrenelim işin aslını. Ama bir bakıyoruz zaten görünenden öte, bildiklerimizden öte bir şey yok ortada. Başlığı atmışlar ama arkasından bir cümle bile yazmamışlar. İlham gelmemiş olacak, hop başka dala. Başka bir başlık daha ve yine ilham gelmiyor.

Onlarda da suç yok gördüğünüz gibi suç ilhamın. Gelmiyor işte onlar napsın, farklı konularda şanslarını denemek istiyorlar.

E, o zamanda halkın beyni allak bullak oluyor. Zaten içi boş olan savsataları bile anlamakta güçlük çekiyorlar.

Gelin siz siyaset yapmaktan vazgeçin. Yerinizi ilhamı beklemeden başlığın devamını getirebilecek olan yetenekli yazarlara bırakın. Yazının anadüşüncesi belli olan, konusu belli olan, gittiği yeri, dokundurduğu yeri belli olan vs. güzel bir kompozisyon kaleme alabilecek siyasetçiler gelsin başa.

Hem o zaman ne halkın aklı karışır, herkes her şeyi anlar; ne de siyasetin yönü zırt pırt değişir, tabii istedikleri hiç kimsenin bir şey anlamaması değilse!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder